Blog cikkek. Krimzon Kft. Minden ami mezőgazdaság

Minden az alapoknál kezdődik! A palánta minősége létfontosságú a termelés folyamatában!

Minden az alapoknál kezdődik! A palánta minősége létfontosságú a termelés folyamatában! A Krimzon Kft hosszú évek óta támogatja a magyar gazdaságokat kiváló színvonalú szolgáltatásaival.

Finisbe értek a tárgyalások: Ősszel révbe érhet...

Finisbe értek a tárgyalások: Ősszel révbe érhet a családi gazdaságokat és őstermelőket szabályzó kormányrendelet! Az Agrárkamara, az Agrárminisztérium, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium közel két évnyi egyeztetés után lassan közös nevezőre jut a magyar családi gazdaságok ügyét illetően.

Bombaként robbant a hír, hogy a Nürburgringen tesztelték a Claas új gépét, a Xerion 5000 -t!

Bombaként robbant a hír, hogy a Nürburgringen tesztelték a Claas új gépét, a Xerion 5000-t! Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a nagy autógyártók tesztelésre használják a méltán híres Nürburgringet, de arra korábban még nem igazán volt példa, hogy traktort teszteljenek a Forma1-es versenyeknek is helyt adó pályán.

A technikai fejlődés nem csak szükséges, de lassan már  elengedhetetlen a mezőgazdaságban is!

A technikai fejlődés nem csak szükséges, de lassan már elengedhetetlen a mezőgazdaságban is! A mezőgazdaság a világ egyik legfontosabb iparága, hiszen az élelmiszer előállítása az emberiség fenntartásának kulcsa.

Bajban lehetnek a növény termelő gazdák: újabb növényvédő szert akar kivonni az Unió a piacról   Már

Bajban lehetnek a növény termelő gazdák: újabb növényvédő szert akar kivonni az Unió a piacról. Már jó ideje megy a harc a mezőgazdaság szereplői és a felügyelő szervek között a tekintetben, hogy mely növényvédő szerek maradhatnak használatban, és melyek azok, melyeket ki kell vonni a piacról.

Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

A mezőgazdaság fejlesztése elengedhetetlen az ország biztonságos jövőjét illetően. Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.25 18:44
Palánták átültetése

Palánták átültetése

Ha a növény gyökerei olyan nagyokká válnak, hogy az egész helyet kitöltik a palántázó cserépben, akkor "stresszbe" kerülhetnek és nem fognak jól "teljesíteni", ezért itt az ideje áthelyezni őket a kertbe.

Nem csak a gyümölcsök, de a kenyér is drágulhat ősztől!

Nem csak a gyümölcsök, de a kenyér is drágulhat ősztől!

Bár mértékében nem éri utol, mégis számítanunk kell rá, hogy a kenyér és más pékáruk ára is 6-8%-os emelkedést mutat majd ősszel.

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.20 13:48
A robotkombájnok átveszik az uralmat!

A robotkombájnok átveszik az uralmat! Felröppent a hír, miszerint Oroszország a világon elsőként, robot technológia által vezérelt kombájnokkal szereli fel bizonyos tartományainak mezőgazdaságát, egy vadonatúj projekt keretében.

Összetett finanszírozási kérdésekben is segítségedre lehetünk!

A mezőgazdasági gépállomány vásárlás nagy döntés a gazdák életében, hiszen sokszor hatalmas összegek befektetésére van hozzá szükség. Több indikáló oka is lehet annak, amiért egy gazda mezőgazdasági gépek vásárlására adja a fejét.

Nagyobb szükség van az import árura, mint valaha!

Egy laikusként – érthető módon – teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan mentek így el az árak, de ha valaki kicsit átlátja a piaci helyzetet, könnyen érthetővé válik ez az extrém drágulás.

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.11 22:59

Használt traktor vásárlás biztonságosan

Legyen az szántóföldi, géphordozó vagy univerzális, a traktor a gazda egyik legfontosabb munkagépe, melynek választására igen nagy figyelmet kell szentelni. A vélemények megoszlanak, milyen az igazán jó traktor, persze ez függ attól is, mi a funkciója az adott gépnek, hol használják és mire. Van, aki a nagy cm3-s motorra esküszik, van, aki a hengereket számolja, fontos lehet még a funkcionalitás, a kényelem és a megbízhatóság is, de egy valamiben nincsen vita: a jó traktor kiváló műszaki állapotban van.