Blog cikkek. Krimzon Kft. Minden ami mezőgazdaság

Bemutatták az új Digitális Agrár Stratégiát: hatalmas fejlesztések következnek!

Bemutatták az új Digitális Agrár Stratégiát: hatalmas fejlesztések következnek! Elérkezett az agrárium, és egyben a mezőgazdaság virágkorának ideje! Mint ahogyan arról korábban is írtunk már, hatalmas fejlesztések várhatóak a közeljövőben, a kormány stratégiát dolgozott ki az ágazat 21. századba való repítésére

Úgy tűnik, a mezőgazdaság az egyik legválságállóbb gazdasági szektor Magyarországon!

Úgy tűnik, a mezőgazdaság az egyik legválságállóbb gazdasági szektor Magyarországon! Sokaknak voltak a 2020-as évre nagy üzleti és fejlesztési terveik, de számos ágazatban ennek gátat vetett a világjárvány.

Helyre állt a mezőgazdaság, további növekedő tendencia várható az egyes ágazatokban! Egy a hiba...

Helyre állt a mezőgazdaság, további növekedő tendencia várható az egyes ágazatokban! Egy a hiba: nincs elegendő munkaerő! A tavaszi, kezdeti pánikhelyzethez képest, az őszi szezonra realizálódni látszik az agrárium helyzete, és ezen belül a mezőgazdaság is

Friss Hírek: Plusz pénzhez jutott a NAK és Agrárszektor Konferencia lesz Siófokon december 3-4-én.

Friss Hírek: Plusz pénzhez jutott a NAK és Agrárszektor Konferencia lesz Siófokon december 3-4-én. Az agrárium fejlődésének lehetősége egyértelműen az érdekek egyeztetésében, a lehetőségek maximális kihasználásában és a folyamatos fejlesztésekben van.

A minőségi mezőgazdasági gépek a mezőgazdasági munkák nélkülözhetetlen részét képezik

A minőségi mezőgazdasági gépek a mezőgazdasági munkák nélkülözhetetlen részét képezik. Számos mezőgazdasági cég van jelen a piacon Magyarországon. Sajnos ez is egy olyan piac, ami gyakran küzd nehézségekkel.

A Krimzon Kft a magyar piac egyik legdinamikusabban fejlődő zöldség és gyümölcs importőre!

A Krimzon Kft a magyar piac egyik legdinamikusabban fejlődő zöldség és gyümölcs importőre! Bár az élelmiszeripar fellendítése jelenleg a fő fontosságú ügyek között van Magyarországon, ugyanakkor a termelés mennyisége és lehetőségei még mindig nem tartanak ott, hogy az országot jó minőségű és egyben elegendő élelmiszerrel lássák el a gazdaságok

Őszre csúszott a mezőgazdasági gépek felvásárlási hulláma. – Traktorvásárlás egy szakértő szemével

Köszönjük az interjút! És mivel hasznos informácíó, ezért oldalunkon is közzé tesszük!

Őszre csúszott a mezőgazdasági gépek felvásárlási hulláma. –Traktorvásárlás egy szakértő szemével. A hosszú esőzés sok szempontból aranyat ér a mezőgazdaságban, de nehézségekkel is együtt jár a gazdák számára.

Fellendülés a traktor eladásokban: ősszel pótolhatják a gazdák, amit tavasszal nem vettek meg!

Fellendülés a traktor eladásokban:ősszel pótolhatják a gazdák, amit tavasszal nem vettek meg! Közel 40 %-os emelkedést mutatnak idén ősszel a traktoreladások egy felmérés szerint a tavalyi év ugyan ezen szakaszához képest.

Űrtechnológia a mezőgazdaságban? Ez nem egy Sci-fi, hamarosan megtörténhet!

Űrtechnológia a mezőgazdaságban? Ez nem egy Sci-fi, hamarosan megtörténhet! Mivel a mezőgazdaság bolygónk egyik legfontosabb iparága, teljesen természetes, hogy nagyszabású fejlesztések és kutatások állnak annak szolgálatában, hogy ez az ágazat a lehető leggyorsabb ütemben fejlődjön

Egyáltalán nem ördögtől való a permetezés! Sőt! A legtöbbször szükséges!

Egyáltalán nem ördögtől való a permetezés! Sőt! A legtöbbször szükséges! Amikor azt a szót halljuk, hogy permetezés, sokakban felrémlik a villogó piros lámpa: VEGYSZER! És mint tudjuk, a vegyszer az nagyon rossz dolog kell, hogy legyen, ha élelmiszerek kezeléséről van szó. Vagy mégsem?

Egy professzionális zöldségválogató nagyon nagy hasznára lehet emiatt a gazdaságoknak,

A földről felszedve akár egészen a konyhakész állapotig- egy jól összeállított gépsor elképesztően nagy segítség lehet a gazdaságok számára

Miért nem mindegy, honnan szerezzük be a palántákat?

Miért nem mindegy, honnan szerezzük be a palántákat? Néhány lényeges információ, amire minden gazdának érdemes odafigyelnie palántavásárlás előtt!

Nem kell félnünk a külföldi gyümölcsöktől és zöldségektől járványügyi szempontból sem!

Nem kell félnünk a külföldi gyümölcsöktől és zöldségektől járványügyi szempontból sem! A Krimzon Kft továbbra is gördülékenyen és biztonságosan folytatja tevékenységét! Manapság a leginkább közszájon forgó téma, és egyben a bizonytalanság leggyakoribb okozója a korona vírus terjedése

A használt traktorhoz nem feltétlenül olcsón, inkább megbízhatóan kell hozzájutni!

A használt traktorhoz nem feltétlenül olcsón, inkább megbízhatóan kell hozzájutni! A használt mezőgazdasági munkagépek vásárlásának renoméját leginkább a meggondolatlan vásárlások okozta csalódások rombolják

Az őszi munkálatok már megkezdődtek a földeken – érdemes előre gondolkodni a tavaszi vetési szezonra

Az őszi munkálatok már megkezdődtek a földeken – érdemes előre gondolkodni a tavaszi vetési szezonra

 

Minden az alapoknál kezdődik! A palánta minősége létfontosságú a termelés folyamatában!

Minden az alapoknál kezdődik! A palánta minősége létfontosságú a termelés folyamatában! A Krimzon Kft hosszú évek óta támogatja a magyar gazdaságokat kiváló színvonalú szolgáltatásaival.

Finisbe értek a tárgyalások: Ősszel révbe érhet...

Finisbe értek a tárgyalások: Ősszel révbe érhet a családi gazdaságokat és őstermelőket szabályzó kormányrendelet! Az Agrárkamara, az Agrárminisztérium, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium közel két évnyi egyeztetés után lassan közös nevezőre jut a magyar családi gazdaságok ügyét illetően.

Bombaként robbant a hír, hogy a Nürburgringen tesztelték a Claas új gépét, a Xerion 5000 -t!

Bombaként robbant a hír, hogy a Nürburgringen tesztelték a Claas új gépét, a Xerion 5000-t! Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy a nagy autógyártók tesztelésre használják a méltán híres Nürburgringet, de arra korábban még nem igazán volt példa, hogy traktort teszteljenek a Forma1-es versenyeknek is helyt adó pályán.

A technikai fejlődés nem csak szükséges, de lassan már  elengedhetetlen a mezőgazdaságban is!

A technikai fejlődés nem csak szükséges, de lassan már elengedhetetlen a mezőgazdaságban is! A mezőgazdaság a világ egyik legfontosabb iparága, hiszen az élelmiszer előállítása az emberiség fenntartásának kulcsa.

Bajban lehetnek a növény termelő gazdák: újabb növényvédő szert akar kivonni az Unió a piacról   Már

Bajban lehetnek a növény termelő gazdák: újabb növényvédő szert akar kivonni az Unió a piacról. Már jó ideje megy a harc a mezőgazdaság szereplői és a felügyelő szervek között a tekintetben, hogy mely növényvédő szerek maradhatnak használatban, és melyek azok, melyeket ki kell vonni a piacról.

Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

A mezőgazdaság fejlesztése elengedhetetlen az ország biztonságos jövőjét illetően. Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.25 18:44
Palánták átültetése

Palánták átültetése

Ha a növény gyökerei olyan nagyokká válnak, hogy az egész helyet kitöltik a palántázó cserépben, akkor "stresszbe" kerülhetnek és nem fognak jól "teljesíteni", ezért itt az ideje áthelyezni őket a kertbe.

Nem csak a gyümölcsök, de a kenyér is drágulhat ősztől!

Nem csak a gyümölcsök, de a kenyér is drágulhat ősztől!

Bár mértékében nem éri utol, mégis számítanunk kell rá, hogy a kenyér és más pékáruk ára is 6-8%-os emelkedést mutat majd ősszel.

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.20 13:48
A robotkombájnok átveszik az uralmat!

A robotkombájnok átveszik az uralmat! Felröppent a hír, miszerint Oroszország a világon elsőként, robot technológia által vezérelt kombájnokkal szereli fel bizonyos tartományainak mezőgazdaságát, egy vadonatúj projekt keretében.

Összetett finanszírozási kérdésekben is segítségedre lehetünk!

A mezőgazdasági gépállomány vásárlás nagy döntés a gazdák életében, hiszen sokszor hatalmas összegek befektetésére van hozzá szükség. Több indikáló oka is lehet annak, amiért egy gazda mezőgazdasági gépek vásárlására adja a fejét.

Nagyobb szükség van az import árura, mint valaha!

Egy laikusként – érthető módon – teljesen felfoghatatlan, hogy hogyan mentek így el az árak, de ha valaki kicsit átlátja a piaci helyzetet, könnyen érthetővé válik ez az extrém drágulás.

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.08.11 22:59

Használt traktor vásárlás biztonságosan

Legyen az szántóföldi, géphordozó vagy univerzális, a traktor a gazda egyik legfontosabb munkagépe, melynek választására igen nagy figyelmet kell szentelni. A vélemények megoszlanak, milyen az igazán jó traktor, persze ez függ attól is, mi a funkciója az adott gépnek, hol használják és mire. Van, aki a nagy cm3-s motorra esküszik, van, aki a hengereket számolja, fontos lehet még a funkcionalitás, a kényelem és a megbízhatóság is, de egy valamiben nincsen vita: a jó traktor kiváló műszaki állapotban van.