Blog cikkek. Krimzon Kft. Minden ami mezőgazdaság

Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.09.05 20:26
Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

A mezőgazdaság fejlesztése elengedhetetlen az ország biztonságos jövőjét illetően. Lázár János interjúban beszélt az agrár szektor fejlesztésének fontosságáról

Magyarország földrajzi adottságai köztudottan kivételesek a mezőgazdasági termelést illetően, azonban az elmúlt 30 évben a feldolgozóipar szinte teljesen kiveszett, ezzel pedig az élelmiszeripari önellátástól olyan messze kerültünk, mint Makó Jeruzsálemtől. Az elmúlt időszak nehézségei pedig különösen rávilágítottak arra, hogy elengedhetetlen tehát rendkívüli fejlesztések megvalósítása az agrárium szinte minden ágazatában, és a hírek szerint ezt a kormány is belátja, és lépéseket is tesz ezügyben.

Lá

Lázár János, a saját honlapján, egy videóinterjúban fejtette ki, hogy milyen gyakorlati hasznai lennének az ország élelmiszeriparának önellátóra történő fejlesztésének, és azt is, milyen lépések lennének elengedhetetlenek a cél megvalósítása érdekében. Továbbá azt is kiemelete, hogy ebben a projektben a nagy és mikro szereplők integrálását ugyan olyan mértékben fontosnak tartja és a példák alapján ezt az utat működőképesnek is véli.

A magyar élelmiszeripar ugyan csak hosszú idő és sok befektetett munka és tőke árán lehetne szinte teljesen önellátó, de ez a fajta fejlesztés szelektálhatná az importtal foglalkozó piaci szereplőket, és csupán azokat tartaná fenn, akik valódi értékeket képviselve folytatják tevékenységüket. Ha az élelmiszeripari alapanyag feldolgozása szintén Magyarországon történne, úgy az import nagy százalékát export tevékenység válthatná fel, és ennek köszönhetően a befolyt pénzügyi haszon gyorsabb fejlődést és most még fel sem merült lehetőségeket is eredményezhetne.

A szektor megerősítése tehát kulcsfontosságú a jövőt tekintve, de szem előtt kell tartani, hogy rendkívüli technológiai felzárkóztatás, és integrált egység is szükséges ahhoz, hogy ez a volumenű ágazat regeneráció létre jöhessen.

A Krimzon Kft sok éves tapasztalattal rendelkezik az agrár cégek fejlesztésének területén, hiszen munkagép import tevékenysége kapcsán már számos vállalkozásnak segített megvalósítani fejlődési céljait. A fejlesztések összehangolt megtervezésétől, a finanszírozáson át a gépsorok beüzemeléséig, minden területen támogatni tudja megrendelő partnereit, és a későbbi szervíz folyamatok ellátásában is helyt áll.

Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a magyar gazdák nyitottak a fejlesztések megvalósítására, és a magyar gazdaság motorjainak beindítása pusztán azon áll, hogy sikerül-e egy olyan akciótervet kidolgozni, mely a kisvállalkozásokat is támogatva és fejlesztve kívánja elérni a kívánt fejlődési szintet. Lázár János nyilatkozatában kitért még arra is, hogy számos környező országbeli példa áll előttünk, melyből jól tanulhatunk, és amelyeket követve nagyszerű sikereket érhetne el az ágazat. Tarthatatlan folyamat ugyanis, hogy míg a világ agrártermelése – a népesség növekedésével egy ütemben – növekszik, addig Magyarország agrártermelése a rendszerváltás óta minimum felére csökkent és a teljes ágazat óriási problémákkal küszködik. De minden féle képpen előremutató, hogy a probléma feltárása megtörténtént, és a fejlesztési tervek kidolgozása megkezdődött annak érdekében, hogy a magyar agrárium újra régi fényében tündökölhessen. Paramétereit tekintve a magyar gazdaság kár 20 millió embert is képes lenne ellátni élelemmel, így rendkívüli perspektívák kiaknázása áll előttünk, ha sikerül az ágazat szereplőit egy közös cél megvalósítása érdekében egy irányba állítani. De ennek feltételinek kidolgozása már a mindenkori kormányzat feladata és hatásköre.

A vállalkozások bizonyos fejlődési szándékának kiteljesedése pedig, a hozzánk hasonló piaci szereplők segítségével jelenleg is biztosított, ennek részleteiért keressenek minket elérhetőségeinken, bizalommal!