Blog cikkek. Krimzon Kft. Minden ami mezőgazdaság

Bemutatták az új Digitális Agrár Stratégiát: hatalmas fejlesztések következnek!

Krimzon Kft
Krimzon Kft
2020.11.26 19:49
Bemutatták az új Digitális Agrár Stratégiát: hatalmas fejlesztések következnek!

Bemutatták az új Digitális Agrár Stratégiát: hatalmas fejlesztések következnek! Elérkezett az agrárium, és egyben a mezőgazdaság virágkorának ideje! Mint ahogyan arról korábban is írtunk már, hatalmas fejlesztések várhatóak a közeljövőben, a kormány stratégiát dolgozott ki az ágazat 21. századba való repítésére

Időszerű a változás, hiszen sok az elavult eszköz és módszer az agráriumban, de már látszik a fény az alagút végén, és ez többé már nem csak puszta ígéret.

21 ország, valamint az Európai Bizottság is részt vett azon a digitális kerekasztal beszélgetésen, melynek során Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára bemutatta Magyarország nagyszabású stratégiai tervét az ágazatra vonatkozóan.

Mezőgazdaság digitalizálása

A tervezetet hosszas előkészítés előzte meg, és már 2019 őszén el is fogadták, ugyanakkor csak most került részletes bemutatásra, számos más tagálam fejlesztési stratégiájával együtt.

Mint megtudhattuk, a jövőhéten megrendezendő potsdami konferencia előkészítéseként szervezték a kerekasztal beszélgetést. A startégiák általánosságban az évtized végéig szóló fejlesztési terveket foglalják magukban, és számos technológiai fejlesztés bevezetésével kívánják a szektor munkáját elősegíteni. Ez a digitális esemény jó alkalom volt arra, hogy megismerhessük más országok bevett, jól működő gyakorlatait, és azokkal összevetve fejleszthessük saját gazdaságunkat.

A megbeszélés fő témája a szükségszerű átalakítások, fejlesztések volta, különösen kitérve az új kihívásokra, és az azokban rejlő lehetőségekre. Mint ahogyan a szaktárca közleményéből is kiderült, a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek majd az ágazatban a termelés közben begyűjtött adatok optimális felhasználására, a digitalizációra, és a végső célra, ami nem más, mint a robotizáció elérése. Ezen technológiai fejlesztések lehetővé teszik, hogy a környezeti erőforrásokat sokkal optimálisabban lehessen majd kihasználni, és hogy a mezőgazdasági szektorban végzett munka sokkal jövedelmezőbb és kifizetődőbb legyen.

A fejlesztés során továbbá minimalizálni lehet majd a kockázati tényezőket, a gazdaságok sokkal kevesebb, rajtuk kívül álló veszélynek lesznek kitéve, és mindez sokkal élhetőbb munkakörnyezetet, gyorsabb fejlődést és biztosabb termést eredményez.

Bár az eddig is tudva levő volt, hogy a technika bevonása termelésbe sok előnnyel jár, de egy fejlődési ugrás nagy vérfrissítést jelentene a teljes ágazatnak. Reményteli elképzelés, hogy nem csak a multinacionális és mamut vállalatok számára lesznek elérhetőek a vadonatúj technológiák, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkit megérint majd a fejlődés szele.

A Krimzon Kft eddig is nagy támogatója volt a gazdaságok gyors és hatékony fejlődésének, így szívélyesen üdvözöljük az új terveket, és igyekszünk továbbra is aktív szerepet vállalni a fejlesztések magvalósításában.

Segítjük a mezőgazdaságokat a pályázati pénzek és legjobb hitel, illetve lízing konstrukciók elérésében, valamint új és használt mezőgazdasági gépek beszerzésében is rendelkezésre állunk. Segítünk megvalósítani a fejlesztési terveket, akár teljes gépparkok, feldolgozó gépsorok beszerzésében, összeállításában és beüzemelésében is szakértő támogatást tudunk nyújtani.

A modern társadalmi elvárásoknak megfelelő fejlődési ütem úgy fest, eléri az élelmiszeripart, és különösen az agráriumot, ami olyan mértékű változásokat is hozhat, melyeket most talán még elképzelni sem tudunk.

Muszáj azonban tartani a lépést, hogy ne kerülhessünk kiszolgáltatott helyzetbe, és méltón álljuk a sarat akár a legmélyebb válság helyzetben is.

Mi ebben folyamatosan támogatjuk a teljes szektort, különösen a gazdaságokat, de nyitottak vagyunk bármely gyümölcsöző, a szektor számára kifizetődő együttműködésre.

Ne felejtsük, hogy a legjobb eredmény záloga a jó csapamunka, és a szakértelem összeadódásából érhető el.